Terima Kasih Semua !

Sunday, 30 December 2012

10 Mutiara Kata Pilihan Bhgn 2



Salam semua,,,, 
dulu aku pernah post entry cmni,,,
mse tu 5 mutiara kata pilihan aku,,
ni  tmbah g 5 yer,,ehhehee
mne yg baik tu dtgnye dri Allah,,, yg bruk tu dri aku la yer,,, 
peace!!! ^_^

1. kecemerlangan tercipta apabila pelajar biasa,, drpd kluarga biasa, belajar disekolah biasa, tetapi usaha scara luar biasa,, ^_^

2.cara paling mudah nak luahkan syg kita pd seseorang yg jauh dri kita adalah melalui DOA,,,, :')

3. Mintalah pada Allah,, tak ada yg x mungkin bagi Dia.

4. Kalau tak mampu jadi pensel yg melakar kebahagiaan seseorang...jadilah pemadam yang boleh memadamkan kesedihan kepada seseorang... :')

5. Belaian tangan seorang Ibu, ciuman serta usapan lembut tangannya pada wajah anaknya dan setiap tatapan redup matanya selalu penuh dengan do’a kerana di sana ada segenap cinta serta ketulusan hatinya untuk buah hatinya.. :')

6. Sɑγɑиɢ sɑɦɑвɑт sєɦɨиɢɢɑ sɑиɢɢµρ тєʀℓµќɑ, Sɑγɑиɢ ќєќɑsɨɦ sєʍɑtќɑи sµќɑ, Sɑγɑиɢ Aℓℓɑɦ sγµʀɢɑ тєʀвµќɑ, Sɑγɑиɢ Rɑsµℓµℓℓɑɦ ʍєиʆɑµɦќɑи иєʀɑќɑ.. ^_^

7. Belajarlah memaafkan kalau ingin dimaafkan ,Belajarlah menghormati kalau ingin di hormati & Belajarlah memahami kalau ingin di fahami..

8. Tiada rupa tidak bermakna tiada hati.. Jaga lah hati dia walaupun dia hodoh pada pandangan kamu.. Jangan sakiti makhluk tuhan itu..

9. Belajarlah tersenyum ketika terluka, belajar memaafkan ketika Sakit .. ^^

10. Berharaplah untuk sesuatu yang kau inginkan, Bekerjalah untuk sesuatu yang kau perlukan.. Man jadda wajada, Barangsiapa bersungguh-sungguh maka ia akan berhasil ^_^

dah ckup 10 dlu k kawan2,, hehehee 
yg aku BOLD tu feveret aku,, ehhehee 
ayat2 ni kalau korunk nak tau,,,
sume ni hanya lah post2 aku kat facebook n twitter,,,
aku bukanlah seorang ustaz mahupun seorang pendakwah bebas apatah lagi
seorang ahli politik,,,,
jiwa aku,, hidup aku,, diri aku,,,
banyak dipengaruhi ayat2 cmni,,, aku kdang2 de masalah,,,
aku luah dgn berkongsi ayat2 cmni,,
aku post,,, aku tenang,,,
pd aku,,, aku kongsi,,, untuk semua,,,
benda baik kan,,, x salah aku berkongsi,,
mne yg baik kita sama2 ambil,,,
yg x kita sama2 tinggal k,,
^__^

salam!! xoxo!!
ikhlas : poi

4 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...