Terima Kasih Semua !

Saturday, 6 August 2011

Budak Sekarang Makin Hebat !!? OMG~

Salam!
sejak akhir2 ni,, popoi kerap sgt tengok berita yang melibatkan masalah budak2 zaman sekarang,,,
baik yang baik mahupun yang buruk,,,
"SEX CRIMES" atau jenayah sex bukan sahaja berlaku dalam kalangan dewasa,,,
kes terbaru,, jenayah sex berlaku di sebuah sekolah tahfiz,,
di mana 3 orang pelajar berusia 12 tahun meLIWAT pelajar 9 tahun semasa minggu orentasi aka pengenalan di sekolah tersebut..
korunk pikir lah,, hebat x hebat budak2 zaman sekarang,,, itu kat sekolah tahfiz tau!!
hermmm,,, 

bukan tu saja yer,,,
masalah REMPIT yang popoi rasa takkan ada pengakhirannya,,,,
mana leh berakhir!!!! betul tak???
sampaikan budak kecil cam dlm gbr nie pun leh wat gaya MEREMPIT..
nie kecil lagi dah hebat,,, dah besar konfom pro rempit!!
muaahahaha,,, nak salahkan siapa lau cam nie??? salah ibu yang mengandung ker???

nie pulak kes merokok dalam kalangan pelajar,,
baik lelaki mahupun perempuan!!
hermmm,, popoi xtau la budak2 camnie,,,
datang sekolah tuk belajar la adik2,,,
bukan tuk tunjuk hebat dgn apa yang kita leh wat,,,,,
yg p merokok tu npk bgus ker?? hebat sgt ker???
leh menjamin masa depan kot agaknyer,,,,, +_+

nie pulak pernah kecoh di internet dan fb,,, geng2 yang dah hilang dara!
wauuuu!! awesome! sampaikan hilang dara pun leh wujud group...
leh berbangga dengan hilang dara! kau memang hebat!
kalau dah namanya perempuan,,, pandai2 lah jaga diri,,,
tapi kalau dah jadi macam nie,,, hilang dara ker,,, ada dara kerr,,,, sama je kan,,,
yg penting HAPPY!! 

hermmm,, kecik2 dah jadi mangsa POLITIK!!
dulu masa popoi kecik2,,, duk umah tengok cter usop sontolian,,, Kluang man,,
men kejar2 ngan kawan2,,, main nyorok2,,, guli,, gasing,,, ehhehee
tapi budak sekarang memang hebat lah!!
permainan dieowg adalah main politik di jalanan!!!
WTH! sapa yang ajar dieowg nie???
kalau mak bapak dia xtreme ngn politik nie,,,
tolongla jgn libatkan anak2 yang masih kecil dan xtau apa2 tu yer,,,,,
sian mereka menjadi bahan!! Baligh pun belum lah!
kan bagus kalau gbr atas nie lihat budak tuh tgh menghurung beg dan menjinjit buku sekolah,,
tapi sebaliknya telah berlaku,,,,
dimana peranan ibu bapa mereka??
owhh,, faham dah,,,, dalam istitusi kekeluargaan,, POLITIK nbr 1 !
anak nombor berapa xtau lah,,,

p/s : nie semua pandangan peribadi popoi,, lau nk bgi komen atau pandangan lain,,
sila komen yer,,, peace yow! ^_^



21 comments:

  1. masalah masalah.. masalah sosial yang melampau

    ReplyDelete
  2. haaaa
    budak zaman sekarang
    memang
    kemainnnnnn

    ReplyDelete
  3. sj la tu,xmaw kalah..tgok org jhat sikit, dia nak jahat byk..mcm ni la jdny..ragam..

    ReplyDelete
  4. ragam manusia kan,, hermm,, =_=

    ReplyDelete
  5. gleng kepala je aku tgk diorng ni.. hope adik2 aku x mcm ni..kna kawal dr kecik..

    ReplyDelete
  6. yerp,, kna kawal spe de adek tuh,, ^^
    mungkin nie la tanda2 nyer,,

    ReplyDelete
  7. zaman sekarang..
    mcm2 jadi...
    budak2 ikot je..

    ReplyDelete
  8. rosak budak2 t lau ikut jep,, ++

    ReplyDelete
  9. terlalu terdedah budak2 zaman sekarang.. semua menda senang nak access dan dapat..

    ReplyDelete
  10. budak2 sekarang terlalu advance la
    sekolah tahfiz pon jadi.lucu

    ReplyDelete
  11. btul sgt tu. mcm2 jadi ni. ish2

    ReplyDelete
  12. hermm,, bebas sgt skunk nie kn,, heee~~

    ReplyDelete
  13. dunia je maju, akhlak mundur... hurm..

    ReplyDelete
  14. sedeyh nengok masalah mcm ni kan..

    ReplyDelete
  15. tau x pe,,, ape nak jdi...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...