Terima Kasih Semua !

Tuesday, 7 February 2012

5 Teknik Klise Ngurat Awek Dalam Drama




Salam sumer!!
mesti korunk de layan drama2 melayu kan kat tv,,,
ehhehee ^^
entry ni bukan nak kutuk,, or kritik,,, or pape lah,,,
ni hanya pndangan popoi je k,,,
jum layan 5 teknik klise ngurat awek didalam drama,,,
zasssss......

#1 Peewitt,,,
yerp,, biasanya mesti de adegan peewitt2 nak ngurat awek,,
selalu yang jadi mangsa mesti awek2 kilang yang baru lik drpd kerja,,,,
apa la bang,, nk ngurat men peewit2,,,,
panggil kucing leh la cmtu,,, huhuhu
^^"

#2 Motor,,
biasa sgt lau awek2 cantek ni bawak moto,,, biasanya skooter la,,,
t de je mamat hempet2 nk try usha,,,
pada kebiasaannya awek tu xkan layan la,,, sambil buat muka x suke,,
si mamat tadi akan berhentikn motor dia,, dan akan kata,,,
bla la ko!! ingat cantekk sgt ke????! x hingin aku,,,,
wink2,, x hingin tapi try usha tu ape kebendenya??
ikut skrip kan,,, nak buat cmne,,, huhuhu

#3 Gaduh,,
kadang2,, ada juga yang upah orang lain tuk knekan awek tu,,,
cara ni kotor sikit la,,, smata2 nak dpt perhatian awek,,
pura2 jadi hero,, dengan harapan awek tu sedar yang heronya
telah datang selamat dia,,, owsemnyer,,,,, 

#4 sakit
x kurang hebat teknik sakit terlantar kat hospital,,,
kadang2,, awek ni x layan sgt bila si mamat ni bersusah payah nak dia,,,
tup2 masuk hospital,,, mula la sedar si awek ni tentang si dia,,,
adegan sedeh2 pd mulanya,, laki tu sedar jek,, masuk la sikit adegan romantik,,,
cinta hospital namanya tu,,,, =_=

#5 Mak Bapak
hermm,, yg kelima ni,,,
teknik advance cikit,,, x ngurat awek tu,, tapi p trus ngurat mak bapak
awek tu,, hehehe firstly,, konfom2 awek tu rasa menyampah,,,
dapat plak mak bapak yang tegas dan xnak dgr kata anak,,,
untunglahhhh laki tu,,,,
bercinta time dah berkahwin la kot,,,,

huhuhu,,, ni apa yang popoi prasan la k,,,
dlm byk2 drama kat tv,,, hehehe
xde ckp mne2 crita,,, mne2 pengarah,,,
hanya pandangan smata2,,,
^_^
mungkin ada g cara2 lain,,,
tapi tu la hakikatnye,,, hidup ni kan indah,,,, ^_^

salam guys,,, jumpe g,,,
:chillok:

6 comments:

  1. ala2 Vanilla Coklat..tp sweet la cta tu..wlawpun klise..tp sgt bezt dtonton..^^

    ReplyDelete
  2. hehhee,, cter tu besh,, ^^ like2 aje cintan2 dia,, eheheh

    ReplyDelete
  3. nice ") nice ") like :) like :)

    http://shaberry92.blogspot.com/

    http://sabryoppa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. hehehhe..drama melayu memang macam tu...tgk intro citer jer pastu dah boleh agak ending dia camner :)

    ReplyDelete
  5. cik hana,, kan,, hehehe ^^ sbb tu popoi suke tamil,, wakakaka,,

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...