Terima Kasih Semua !

Saturday, 6 August 2011

Comel sehh!! Rasa cam nak ada sepasang,, ^_^

Salam!! 
Binatang apa kebenda nie kan???
ni la dia " SUGAR GLIDER "
Sugar Glider nie sejenis binatang berkantung yang aktif di waktu malam!
Tempat Asal Binatang comel nie kat Aussie dan Papua..
Makanan Sugar Glider nie biasanya cam sari2 bunga, serangga kecil, buah, anak burung yang lebih kecil, dan kdang2 tuh mamalia bersaiz kecil,,
Sugar Glider nie boleh dikatakan bersifat jinak,,,
ehehee ^_^
gelaran Sugar Glider nie selalunya org sebut sebagai "POCKET PET"


p/s : spe da ada bela binatang nie?? ^^

29 comments:

  1. wah nak ada sepasang??nak biakkan lettew..huhu....

    ReplyDelete
  2. hahaha~~ bapa mithali,, kih33,,

    ReplyDelete
  3. tau x pe,, kan fitz kan,, huhuhuh

    ReplyDelete
  4. nak2 jgk popoi...hehe..mahal x sugar glinder ni?

    ReplyDelete
  5. dowang ckp rm 200 lebih,, mahal lah,,, x jdi nk bela,, haha

    ReplyDelete
  6. haahh..sugarglider nieeeeeee mahal, huhukkk tapi siyes comel!

    ReplyDelete
  7. kawan uitm umie ade bela ni kat asrama.
    cube bela satu, xkan menyesal punyelah.

    ReplyDelete
  8. kaaannnn~ kalo dapat baby, sila kirim oke? :)

    ReplyDelete
  9. orang cakap sugar glider ni mahal. tapi comel !! hehe

    KENAPA MR RIGHT?

    ReplyDelete
  10. Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. walawehh, ramai komen,, ehhee tq semua! lau hati nie terbuka nk bela sugar glider,, popoi akan bela t k,, ehehe t popoi p blog fahmie tu k,, ehehe ^^

    ReplyDelete
  12. i ada sekor tapi dah mati bulan 3 hari tu :(

    ReplyDelete
  13. hermm,, jinak x haiwan nie?

    ReplyDelete
  14. sugar glider kan namanye ni????

    ReplyDelete
  15. cousin rin ade bela.. die bela dari kecil tau..skrg dh nmpk die punye wing haha wing kot.. huhukk
    yg rin tau psl bntg ni lah ek..
    * bintg ni suke buang air besar n air kecil kt tgn.. so hrp bersbr.. haha
    * lau die xsuke somthing die akn bunyi bising gle..
    * die suke mkn buah yg fresh je..
    * boleh lh comey jgk.. jinak jgk bntg ni.. :)

    pegi blog rin tau.. popoi ditag..

    ReplyDelete
  16. heehee~~ tq rien bgi info! hee ^^

    ReplyDelete
  17. sangat jinak tapi mula2 tu dia marah la kalau tak kenal.. bila dah selalu main dengan dia memang jinak :D

    ReplyDelete
  18. kalau bela bagi nama popoi comell jugak nih . kekeke ;p

    ReplyDelete
  19. waa... cute laa bnde tu.. hehe

    ReplyDelete
  20. natang ape tu..huhu kecik semacam je

    ReplyDelete
  21. heee~ nie la sugar glider~~ ^^

    ReplyDelete
  22. hahaa.. tau pun,, nak bela gak,, mahal woo,, =_=

    ReplyDelete
  23. serius aku pn nk bela.. mana ad jual? huhu

    ReplyDelete
  24. kih3~~ leh blikn aku skali,,, ^^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...