Terima Kasih Semua !

Wednesday, 14 May 2014

Terima kasih..



Walaupun aku tiada kelayakan menjadi seorang guru kepada mereka..
tapi hari ni aku dapat dua kad istimewa dari pelajar yang aku ajar.. terharu ada.. sedih ada..
sebab esok last day aku boleh berkongsi ilmu dengan mereka.. Seorang pelajar india.. seorang lagi pelajar melayu.. pelajar cina xyah crita la.. mcm2 hadiah dah aku terima.. alhamdulillah.. mungkin mereka suka kot cara aku mengajar.. ntahlah... 
macam biasa, aku ajar diaorg semua sama cara dengan cikgu feveret aku ajar masa sekolah dulu2..
sentiasa buat sesi pembelajaran tidak bosan.. so, mcm2 la aku buat..
sepuluh kelas aku ajar.. klau boleh nak buat sepuluh aktiviti yang berlainan. haha tp x mampu..
apa yang terdaya jer la yer..
mcm2 perangai budak2 sekarang ni.. saba je lah yer kpd bakal cikgu2.. heehe
jgn menangis lak kemas2 brg balik rumah.. relax je keyh..
skolah yang aku ajar tu skolah perempuan.. klau skolah harian biasa ni ntahlah mcm mna.. msti g havoc..
tp setiap pelajar ada keunikannye yang tersendiri.. so, cikgu la kne ikut dan pandai masuk setiap situasi..
budak2 ni nak kan perhatian jer.. tp ada jugak yang dah pandai.. yang pandang kita mcm x ckup ilmu.. hehe
jgn salahkan dia.. mungkin dia btul2 pandai dari kita.. who knows right.. so let it go... haha
berbanding kelas pandai dan kelas yang tercorot di skolah.. pd aku tiada bezanya.. tiada yang pandai,, tiada yang bodoh.. yang membezakannya hanyalah rajin dan malas.. alasan dan perbuatan.. biasalah kalau klas last tu, mulut mesti lebih sikit tol x.. kalau klas first lak, mcm robot.. sekali cakap terus buat.. 
tp pd aku dua2 ada kelebihan masing2..
tu je lah kot tuk kali ni.. t aku sambung g keyh.. salam..
moga anak-anak murid ku lulus exam pertengahan tahun dgn cemerlang t.. amin..
:) poi, guru KGSK smkcc.. 

2 comments:

  1. poi jadi cikgu eh sekarang?
    wahhh !! mesti best masuk kelas poi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. guru ganti je umie.. rezeki skjp.. :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...