Terima Kasih Semua !

Thursday, 9 February 2012

5 Teknik Nak Dapat Idea Entry

Salam!!
entry lewat sikit malam ni,,,
sebab sibuk plak arini,,,,
kne design tshirt org nak kawen la,,, ^_^
hehehe
popoi xde la hebat sgt dlm dunia blog nie,,,
mmg tak hebat pun,,, tapi de la jugak teknik aka cara yang popoi
guna tuk dptkn idea... huhuhu

#1 Baca
yerp,,, first skali kne la banyak membaca,,,
x majalah,, surat khabar,,,
x pun blog blogger lain,, heheee pada popoi,,
kita bukan nak meniru orang punya,,,
popoi lebih suka kita amek sesuatu perkara tu dan kita nilaikan sendiri,,,
mana yang baik kita ambil,, yang buruk kita tinggalkan,,,
^_^"

#2 Tonton
hahaa,, baik menonton citer Tamil ke,,,, hindustan ker,,
wayang ker,,, telemovie ker,,,
jangan la plak kita x amek point2 yang leh kita gunakan dalam entry..
banyak kot mesej2,, persoalan dan nilai2 berguna yang
boleh dijadikan isi dalam entry,,,

#3 Lagu
ada juga kadang2 popoi amek lirik lagu,,, pecahkan kepada makna
dalam kehidupan seharian kita,,,
lirik lagu ni kadang2 ada yang kita rasa macam de kaitan je ngn kita...
x salah kot amek jadikan idea,,, tuk blogger yang g hebat g,,
mungkin ada yang masukkan emosi dia skali dalam penghasilan
entry tentang lirik lagu yang digunakan,,
x ke indah tu,,, huhuhu ^_^

#4 Tidur
bukan time tidur tau,,, tapi sebelum mata melabuhkan tirainya,,,
yerp,, sebelum tido tu selain baca doa tidur,,,
popoi slalu berfikir tuk entry esok harinya,,,
dalam kepala ni akan muncul macam2 idea menarik,,,
byk2 idea pun,, x leh sembarangan je buat,,,
kadang2 de org tak suka kan,, huhuhu ^^

#5 Isu
ni paling ketara la yer,,, hehee
idea datang bergolek ngn isu semasa ni,,,
x kira la idea dri segi hiburan,, politik,,, dunia,,,,
cam kilat,,, tang gosip,,, lagi laju,,,, huhuhu
tapi popoi x minat sgt lorh,,, entah la napa,,,
malas nak cter sal peribadi orang2 tertentu cthnye artis,,,
"bajet la kow popoi!",, 
oh,, okay,, say wat u want,,, huhuhu
^_^

hah,,, tu 5 jek popoi bgi,,,
tu la pe yg popoi slalu buat,,,,
saja kongsikan ngn korunk,,,
popoi caya,,, cara2 korunk nak dptkan idea mesti g hebat kan,,,
^_^

p/s : mak : ko jgn kutuk2 org,, kne saman bayar sendiri,,, 
popoi : kih3,, okie dokie,,,,
chillok!!

8 comments:

  1. entry lala lebih kepada hidup lala, heheee

    ReplyDelete
  2. nak tmbah lg 1 bleh? time kita melabur.hehe :D

    ReplyDelete
  3. yups
    ini tips2 aku selalu guna
    hehehehe


    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...