Terima Kasih Semua !

Tuesday, 13 September 2011

Semangat semula untuk berblogging! ^_^ need u all!!

Salam!
lme dah popoi x update,,, bz bz bz,,,
sampai idea pun x terkeluar tuk wat entry,, heehee
insyaallah,, mulai skrang,, popoi akan setat lik ngn blogging,,
first,, header dah baru,,, second,, background gak dah baru,,,
so,, seterusnya,, idea baru2 kne ada lak r,,,
^___^

PENGALAMAN 1

byk yg popoi lalui semasa stop bloging jap nie,,,
popoi terlibat dlm satu program menyambut kehadiran/ kemasukan junior2 di tempat popoi blaja,,,
yg paling menyentuh hati dan perasaan,,
popoi mendpt satu pengalaman baru,, iaitu menjga PKU,, Pelajar Kelainan Upaya,,
walaupun dari jam 8 pgi,, sampai 5.30 ptg untuk satu hari sje,,, byk yg popoi belajar,,
hermm,, semasa popoi menjga seorang drpd mereka,,, (blind)
popoi terlihat seorang pelajar perempuan lain,,, yg normal,, mengalirkan air matanya,,,
mungkin hati dia tersentuh melihat PKU itu sanggup bersusah payah utk belajar sama,,

semangat yg ditunjukkan PKU tersebut amat2 popoi kagum...
rasa syukur teramat sangat pd tuhan,, bila popoi dilahirkan sempurna,,,
tiada kecacatan,,, dan g satu,, popoi harap,, kita sebagai seorang manusia yg bertimbang rasa,,,
bantu lah mereka selagi mereka memerlukan kita,,,

PENGALAMAN 2

Hah! nie lak pengalaman kedua dlm program yg sama,,,
popoi diberikan tempat bertugas luar drpd jangkaan popoi,,,
firstly,, ingtkan dapat la jaga tempat sendiri,, leh knal2 junior sendiri,,,
tapi apakan daya,,, popoi telah ditetapkan untuk pergi bertugas di kolej yg lain,,,
My first impression is,,, alamak,,, mesti x best~~ T_T
x knal dowang sgt,,, kita org luar,,,
mcm2 la,,, hehehe tetapi! setelah popoi masuk sahaja tempat tuh,, semua tanggapan popoi berubah,,,,
Rakan2 baru popoi semuanya sgt sporting,, sgt baik,, x de beza2kan org luar ngn org mereka sendiri,,
profesional,,, kerjasama mmg jelas kelihatan! i like!!
kerja yg dibuat sgt sistematik,, xde pun yg berkira dlm membuat tugasan,,,
penggawa pulak dpt yg betul2 mampu buat popoi berfikir,,,
"mana dtg keberanian dan ketegasan dlm diri en penggawa nie ek??"
hahahhaa,, tabik springgg kat penggawa tersebut!!
mmg popoi hormat ngn penggawa tu,,, cth terbaek dri segi kepimpinan,,
yg penting,, popoi enjoy keje ngn dowang semua!!

PENGALAMAN 3

yg nie lak masa popoi diminta jdi pengacara dlm satu majlis berbentuk riadah,,,
hermmm,,, masa ditawarkan tuh,, berat gak nk terima,,, sebab geng2 lain byk kje g,, xkan kita nk p wat kje lain lak tinggalkan tugas an,,, tapi dieowg x kesah,, diaowg sruh popoi terima n truskan tuk handle majlis tuh,,
tanpa berlengah g,, popoi htr sms tanda setuju,, ahhahaa
first,, ada 3 pengacara,,
second,, seorang melayu,(popoi), cina dan india,, (1 malaysia)
third,, dapat tshirt PINK okay,,, ahahhahaa
event terbesar popoi setakat ini,,, hehehehe 
yg dirisaukan adalah wat silap semasa mengacarakan majlis tersebut,,,
apakan daya,, my member do mistake,,
allalalalalala,,, its okay~~ cari pengalaman,,,
hehehee...
yg penting majlis tu sgt seronok,, ^___^

PENGALAMAN 4

Maaf pada junior yg sudah berusia yg telah ditegur oleh popoi,,,
bkn apa,, masa tu tgh penat,,
leh plak tnye soalan2 yg boleh dikategorikan sebagai soalan bodoh,,,
kne sound jgn terasa yer,,,
popoi manusia biasa jugak,, ^__^
kepada kwn2 sekerja,, popoi minx maaf lau ada terslah kata,, perbuatan dan sebagainya,,,
mungkin x prasan time tuh,,,
maaf g skali,, (x leh ckp depan2 time mlm tu,,,, t aku nges)
haaahaahaa

KESIMPULAN

Kat mana pun anda bekerja,, kat mana pun anda hidup,,
kat mana pun anda berkawan,,
pandai2 lah bawak diri,,, belajar perkara baru,, cari kwn baru,,
tingkatkan kemahiran yg ada,,,
buktikan kemampuan diri,,
jgn putus asa... insyaallah,,
kita akan berjaya dunia dan akhirat~ ^_^

yg ikhlas : popoi a.k.a PMA





8 comments:

  1. kalo popoi stop blogging mesti lebih banyak pengalaman an? hehehe.. joking2

    ReplyDelete
  2. syahdu baca pengalaman pertama..huhu..

    ReplyDelete
  3. terima kasih komen! umie,, hehhe ye gak an,, kah3

    ReplyDelete
  4. hahhahaa~~ tenggelam dek event yg byk~~ +___+

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...